DIY-trenden, eller Gör-Det-Själv som vi säger på svenska, tar sig allt längre bort från att endast röra olika former av heminredning – nu kan du även designa din egen bil såsom du vill ha den för ett personligt intryck!

Tidigare har volvo bil skyltvi skrivit om hur många kör med trasig ruta på bilen, vilket nästan var som en osund trend bland bilägare. Men nu är den trenden som tur är över, och nu är det nya trender inom bilvärlden som istället är aktuellt. Till exempel har Volvo öppnat upp för DIY-trenden på sitt alldeles egna speciella vis och låter nu sina kunder vara med och designa sina bilar – allt för att kunderna själva ska kunna plocka ihop sin alldeles personliga drömbil.

Allt får man inte ändra

Bara för att Volvo öppnat upp för att låta kunden vara med vid framställningen av bilen S90 så ska man inte tro att man får vara med och säga till om allt. Exempelvis är bilens chassi och formgivning redan framställd så där har man inget att säga till om. Vad man däremot får vara delaktig i är när det kommer till att välja ut vilka extra funktioner som bilen ska ha, vilken färg den ska vara i och vilken typ av motor och bränslealternativ man föredrar. Expressen skriver till exempel att under den nya konfiguratorn ”Bygg Din Volvo” på Volvos hemsida kan man välja bland tolv olika diskreta lackalternativ i en fäörgskala som lutar mot svart till olika grå, silver och vitt, och en metalliclack i brons. Vad gäller motorn finns bland annat dieselalternativen D4 på 190 hk och D5 AWD på 235 hk, och för bensin finns alternativen T5 på 254 hk och T6 AWD på 320 hk. Men det roligaste som man som bilfantast hittar här i denna saliga blandning av olika alternativ är förstås Volvos Stylekit. Det består av främre spoiler med krominlägg, tröskeldekor med krominlägg, bakre färganpassad diffusor, integrerade dubbla slutrör och bakluckespoiler till ett paketpris om plus 25 250 kronor – smakar det så kostar det, men fint kan det bli.

Fler designval för kunden:

  • Inredning – går att välja ett ventilerat nappaläder i klädseln och man kan också välja ett Lounge Pro-paketet man får denna klädsel och bbland annat elstolar, och ett tillval man kan göra är om man vill att stolarna också ska ge massage.
  • Ljud – modern ljudanläggning från Bowers & Wilkins finns att välja.
  • Luftfjädring bak