De lite större projekten kräver planering och tid för utförande. Sedan tillkommer alla detaljer runt omkring, som att hålla ordning och reda och se till att var sak har sin plats. För den som gillar att sätta igång projekt, stora som små, behövs alla de där stöttepelarna runtomkring, annars riskerar projektet att läggas på is. Här kan du läsa om hur du stöttar upp dina projekt med rätt utrustning. Såklart har vi också ett glasklart favoritprojekt för i sommar!

God planering, avsatt tid och en vilja av stål brukar vara goda ingredienser till de lyckade hemmaprojekten. Många börjar få upp ögonen för de billiga klädskåp hos Witre som används på större byggprojekt men som kan köpas styckvis. Då har du omklädning och tillbehör på ett och samma ställe och behöver inte ägna de där extra halvtimmarna hit och dit för att leta rätt på allt. För om det blir omständigt att komma igång med projektet, så kommer det förmodligen läggas på is.

Ditt hem och din arbetsplats

Svenskarna älskar sina husprojekt och vi ägnar mycket tid åt att planera inför hur vi ska energieffektivisera våra hem och på hur vi ska försöka smyga upp marknadsvärdet på vårt hus. Något som är populärt hos många är att göra egna växthus på begagnade fönster. Det blir otroligt vackert och det gör att du kan börja leva på egenodlade grönsaker längre. I Västbjörka har ett par använt sig av gamla kyrkfönster i sitt växthus. Men hur skapar man ordning och reda när man tar sig an ett sådant projekt? Självklart genom att stötta upp projektet runt omkring.

Men att ta sig an ett större projekt kräver att du inte har en massa saker som kommer i vägen. Ett bra tips är att förenkla arbetet runtomkring, till exempel genom att avsätta plats för dina verktyg och kläder, precis som på en arbetsplats. Stöttepelare kring dina projekt kan vara:

  • Klädskåp
  • Förvaringshyllor
  • Verktygslådor
  • Ett arbetsbord för planering
  • Avsatta skrivblock, pennor
  • Konkret projektplan

    De små och stora projekten kräver ordning och reda.

Låt inte små hinder stå i vägen, bli istället bättre på att underlätta där du vet att du brukar slarva. Det här är en devis som arbetsplatser lever efter men som man som privatperson också kan ta till sig. Att försöka avgränsa sina ytor så att man har tydliga ramar för vad det är som är arbete och vad som är avslappning gör att du lättare kan träda in i rollen som projektledare i ditt eget hem.

För mer inspiration om lustfyllda växthus med använda fönster rekommenderar vi det här bildreportaget, 25 inspirerande bilder på växthus.