Det finns flera sätt att ta hand om sina fönster och en sak som de flesta utav oss känner till är att alla typer av fönster då och då måste tvättas – men hur gör man detta på ett effektivt sätt som inte är allt för tidskrävande?

Att tvätta sina fönster kanske inte är det roligaste man kan ha för sig en solig sommardag, men det kan dock vara nödvändigt många gånger, och då är faktiskt sommaren den bästa tidpunkten att göra detta på. För visst går det att köpa rätt typ av fönster till rätt pris, men även de bästa fönster behöver omvårdnad och där ingår tvättning. Men vilket sätt är bäst att tvätta på?

”Någon kan inte tänka sig annat än tidningspapper. En annan vill ha gamla lakan och diskmedelsvatten, eller kanske ättika, eller t-sprit. Någon köper en flaska fönsterputs och tar en rulle hushållspapper, medan den maskinfrälste svär på att inget annat än en fönstertvättmaskin gör jobbet bäst.” läs mer hos Helsingborgs Dagblad.

fönsterÅsikterna om vilken fönstertvättningsmetod som är den att föredra är, som i citatet ovan, delade. Och det finns till och med en internationell en världsmästerskapstävling i fönsterputs som påvisar detta, men det säger fortfarande ingenting om vilken metod som är bäst att använda.  Men svaret är egentligen enkelt: använd rätt produkter och slarva inte. Köp dig en ordentlig fönsterskrapa, en påläggare med päls för att blöta fönstret vatten med och även en riktig fönstersåpa utan olja, tipsar proffsputsaren Ivan Pleinadius. Han säger även till Helsingborgs Dagblad att om det är ett knep som man dock ska glömma så är det tipset med tidningspapper, för det funkar inte längre – förr hade man ammoniak i pappret som tidningen tillverkades i och det var det medlet som gav effekt, men nu är ammoniaken borta och likaså tidningspapprets fönsterpustarkraft.