Med rätt inredning i snickarboden blir det både roligare att snickra och enklare att lyckas med olika byggprojekt. Några av de viktigaste punkterna att tänka på vid inredningen är att välja tåliga material och ordna med ordentlig förvaring.

Funktionalitet och smarta detaljer är en förutsättning för att snickarboden ska fungera praktiskt och vara en plats som du trivs att vara på. För att skapa ordning och reda bör du se till att ha ordentliga skåp för förvaring av verktyg så att du enkelt hittar det du behöver för tillfället. Det allra bästa är om du ser till att varje sak har sin egen plats och kommer ihåg att lägga tillbaka verktyget direkt när du inte längre behöver använda det.

Rätt inredning för lyckade snickarprojekt

För att du ska bli nöjd med inredningen i snickarboden behöver du först och främst planera för vilka typer av snickeriprojekt du ska göra. Gå igenom vilka typer av verktyg och material som du ska förvara i boden och köp in tillräckligt stora skåp så att allt får plats. Undvik att fylla skåpen till bredden utan ha istället flera skåp där det enkelt går att ta ut och lägga tillbaka verktygen utan att behöva lyfta ut andra prylar för att komma åt det som ligger längst in. Om du behöver plats för att kunna såga till långa plankor eller stora möbler och liknande är en stor arbetsbänk ett måste. Tänk också på att frigöra yta runtomkring bordet för att lätt kunna flytta på skrymmande material utan att slå i väggarna.

Golv och väggar bör vara i tåliga material som klarar av en hel del slitage. Exempel på tåliga ytskikt är cementgolv i en grå nyans och en grov träpanel på väggen. Kom också ihåg att säkerställa god ventilation i snickarboden så att damm från slipmaskiner och sågar vädras ut ordentligt. Sist men inte minst gäller det att också få in några trivselfaktorer i snickarboden som till exempel en skön fåtölj och möjligheten att koka en kopp kaffe då och då!

Kom ihåg vid inredningen av snickarbod

  • Tåligt golv och bra ventilation
  • Stort arbetsbord med svängrum runtomkring
  • Bra skåp med gott om plats för förvaring