För dig som planerar att bygga en friggebod eller ett gästhus på din tomt så finns det många saker att ta med i beräkningen. Inte minst så måste du lösa frågan kring vilken sorts tak du ska ha, och vart du ska vända dig för att få tag på det. Det behöver dock inte vara svårt, då det finns några bra lösningar som det rekommenderas att du använder dig av.

När det gäller att välja företag att köpa taket från så är Tak 2.0 ett bra val i och med deras erfarenhet och expertis – du kan hitta dem på deras webbsida på www.tak20.se, och de hjälper även till med installationen av taket. Ett vanligt alternativ att välja till taket är papp, och det finns flera fördelar med det – framförallt kan det vara billigare än andra taktyper såsom stål, men det behöver inte betyda att det är lågkvalitativt då det finns flera sorters papptak. När du ska ha tak lagt så är det bäst att ta hjälp från experter för att undvika onödiga risker såsom fall, eller brandrisk vid installationen av papptak.

Det behövs inte bygglov

En friggebod kräver inte att du har bygglov, utan ses som ett komplement till huvudbyggnaden på samma tomt – det som du måste tänka på är att om du bygger den närmare än fyra och en halv meter från tomtgränsen så måste grannar på andra sidan gränsen godkänna att du bygger den.

”Medgivandet bör vara skriftligt”, rekommenderar Boverket på sin hemsida.